Onmisbare software en Apps voor uw Smartphone of Tablet

Wij maken een selectie van de leukste en handigste apps voor smartphones. De meeste apps zijn beschikbaar voor iOS (iPhone) en Android. Iets minder vaak zijn ze ook beschikbaar op Windows Phone . Veel apps werken ook op tablets maar voor sommige heeft u de belfunctie van uw smartphone nodig.

Diverse sociale apps zoals facebook, instagram en whatsapp hebben we buiten deze selectie gelaten.

Handige smartphone apps

Reizen en routeplanners

9292 Reisplanner

9292 Reisplanner

9292De reisplanner-app van 9292 is één van de beste apps die u kunt gebruiken om uw reis met het openbaar vervoer te plannen. 9292 biedt een fraai design dat snel werkt en overzichtelijk is, maar u vooral de keuze geeft om uw reis naar eigen wens te bepalen. Liever niet of juist alleen met de bus? Dan vult u dat bij 9292 in.

9292 werkt via de GPS of het invullen van een adres of bekende locatie als een winkelcentrum, station of belangrijk gebouw. Ook biedt de app de mogelijkheid aan om een profiel aan te maken waarmee u uw reizen kunt bewaren en met verschillende apparaten synchroniseren. OOk biedt Google Maps gebruikers de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan,

Google Maps

Google maps

Google Maps is de officiële kaartendienst van Google. De app wordt regelmatig van een nieuw design voorzien, waarbij onder andere de plattegrond, pop-ups, informatie over locaties en het instellingen-menu een make-over krijgen. Met Google Maps kunt u snel informatie van bedrijven opzoeken en uw route plannen.

Velen vinden Google Maps de beste navigatie-app voor zowel Android als iOS. Dat komt mede omdat Google actief bezig is om Google Maps te verbeteren en nieuwe functies toe te blijven voegen. Zoals de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan

Waze navigatie

Waze navigatie

Waze is een gratis navigatiesysteem waarbij de gebruikers het systeem continu up-to-date houden. U kunt ermee navigeren en wordt gelijk op de hoogte gehouden van files en flitsers die u onderweg kunt tegenkomen. Deze worden gemeld door andere Waze-gebruikers die onderweg zijn. In de app kunt u ook zelf melding maken van ongelukken, flitsers of andere gevaren. Als er veel gebruikers op een traject langzaam rijden, herkent Waze dit zelf als een file. Hoe meer mensen gebruikmaken van de app, hoe beter de informatie dus wordt.

Voor gebruik in het buitenland is Waze minder handig, want voor het berekenen van routes en voor het binnenhalen van verkeersinformatie is een dataverbinding noodzakelijk.

Uber

Uber

De nieuwe "taxiservice" Uber is populair in Nederland. U maakt een account aan, voert uw creditcard- of PayPal-gegevens in en kan voortaan met de Uber-app een taxi in geselecteerde Nederlandse steden bestellen. De app geeft aan welke taxi zich waar bevindt, welke naar u rijdt, wie de taxichauffeur is, welke auto hij rijdt en hoe lang het nog duurt.

Uber kijkt automatisch naar uw locatie en rekent uit welk bedrag er voor een rit moet worden betaald. Daarnaast kunt u gewoon bij de eindbestemming uitstappen en wordt de prijs van de taxirit automatisch van uw creditcard of PayPal-account afgeschreven: ideaal. Ook kunt u taxiritten met anderen delen.

Lyft

Waze navigatie

Lyft is eigenlijk de grote concurrent van Uber. Maar De Lyft app is te gek. Zo is de informatie om uw Lyft auto te herkennen perfect. U ziet een duidelijke afbeelding van de auto die u komt ophalen, met duidelijke foto van de bestuurder.

Ook de rest van de app zit bijzonder goed in elkaar: het invoeren van uw bestemming werkt bijvoorbeeld verbazingwekkend goed en alleen als de naam van bijvoorbeeld het restaurant is genoeg om de juiste keuze te kunnen maken. Zelfs het sound design is perfect: de notificaties van Lyft zijn niet te missen - zelfs als uw geluid wat zachter staat - en meteen super herkenbaar. Helaas is de app tot op heden nog niet beschikbaar voor Windows telefoons


Planning en taken apps

Datumprikker: wat wilt u plannen?

Datumprikker app

Een afspraak plannen met een groep mensen is lang niet altijd een pretje. Het is bijna onmogelijk om een datum te zoeken waarop iedereen beschikbaar is. De vernieuwde Datumprikker-app helpt y zo goed dat y het nog bijna leuk gaat vinden. De app legt u enkele categorieën voor om te kiezen wat voor soort bijeenkomst u wilt inplannen. Daarna kunt u aangeven wanneer de afspraak begint en hoelang deze duurt.

Een ander voordeel van de Datumprikker-app is dat deze samenwerkt met uw agenda, zodat ook andere meetings zichtbaar zijn tijdens het inplannen. Ook het afspraakoverzicht is handig, omdat hier al uw bijeenkomsten en afspraken netjes op een rij worden gezet.

Google Agenda

Google Agenda app

Google Agenda is voorzien van het Material Design van Android Lollipop en ook een stuk slimmer geworden. Zo heeft Google Agenda nu de mogelijkheid om data uit uw e-mails te gebruiken om automatisch afspraken in te boeken. Elke keer als u concertkaarten koopt, vliegtickets bestelt of een hotel boekt worden de gegevens van de bevestigingsmail gebruikt voor het aanmaken van een agenda-afspraak.

De nieuwe Google Agenda heeft naast een klassieke weergave ook een modus waarin al uw afspraken worden getoond in een fraaie tijdslijn met foto’s, kaarten en toepasselijke illustraties. Hiermee ziet u precies hoe uw dag eruit gaat zien.

Wunderlist: makkelijk uw taken vast leggen, delen en voltooien.

Wunderlist

Wunderlist is zonder twijfel één van onze favoriete taken-apps. En waar Wunderlist voornamelijk in uitblinkt, is het delen van lijstjes met anderen. Zo kun u bijvoorbeeld samen met uw partner een lijstje maken met alles wat er nog in het huis moet worden verbouwd, waarbij u samen taken aan een lijs kunt toevoegen.

“Of het nu gaat om het delen van een boodschappenlijst, een lijst met taken van een project waar u aan werkt, een organizer of een checklist voor uw vakantie, Wunderlist maakt het eenvoudig jouw to-do te delen en samen te werken met anderen”, aldus Wunderlist.

Cloud-opslag diensten

Dropbox

dropbox

Dropbox is een op cloud gebaseerde opslagdienst. U kunt Dropbox als een soort van online usb-stick zien, die u via uw computer, tablet en telefoon kunt bereiken. U krijgt standaard 2GB gratis en kunt de opslagruimte tegen een maandelijks tarief verhogen.

Al uw opgeslagen documenten, foto’s en andere bestanden zijn via uw smartphone te bekijken, aan te passen en te verwijderen. Zodra u iets via uw mobiele apparaat op uw Dropbox verwijdert, wordt dat op uw computer en laptop ook aangepast. Een andere handige optie is het automatisch uploaden van foto’s. Als u met de via wifi bent verbonden, uploadt de app automatisch al uw gemaakte foto’s naar Dropbox.

Google Drive

Google drive

Google Drive is een dienst waarbij u uw eigen bestanden kunt opslaan op de servers van Google. Het verschil met Dropbox is dat u het ook kunt gebruiken om office-bestanden van Google Docs op te slaan. Iedereen met een Google-account heeft automatisch een Google Drive.

Ga gratis aan de slag met Google Drive en houd al uw bestanden binnen handbereik op elke smartphone, tablet of computer. Al uw bestanden in Drive (zoals video's, foto's en documenten) worden veilig opgeslagen, zodat u ze niet kwijtraakt.

Microsoft OneDrive

Onedrive

Microsoft OneDrive is een dienst waarbij u uw eigen bestanden kunt opslaan op de servers van Microsoft. Het verschil met Dropbox is dat het gelinkt is met Office Online. Iedereen met een Outlook.com of Hotmail-account heeft automatisch ook een OneDrive. Het voordeel van Onedrive is dat gebruikers met windows 8 of windows 10 dit programma al op de computer of laptop hebben staan

U beschikt over gratis onlineopslag van al uw persoonlijke bestanden, zodat u ze kunt openen op uw Android-apparaat, uw computer (pc of Mac) en op andere apparaten die u gebruikt.

Diverse handige smartphone en tablet apps

Portal: WiFi bestandsoverdracht

Portal Wifi bestanden

Het beheren van foto's, video's en andere bestanden van uw computer naar uw telefoon moet snel en gemakkelijk zijn. Portal helpt doordat het net zo makkelijk als klikken en slepen.

Met Portal kun je heel snel via wifi bestanden van je computer naar je smartphone sturen, en terug. Chrome-gebruikers sturen zelfs hele mappen. De smartphone vervangt zo de usb-stick. De bestanden worden overgedragen via uw WiFi-verbinding dus deze tellen niet mee voor uw mobiele datalimiet. Dit ook betekent dat de bestanden snel worden overgedragen.


Weerplaza - de complete weer app

Weerplaza

De meest actuele weersverwachting overzichtelijk op uw mobiel of tablet? De makers van Weerplaza hebben verschillende apps ontwikkeld met nauwkeurige en uitgebreide weerdata die u altijd en overal ter wereld op de hoogte houden van de actuele weersvoorspellingen.

Als u altijd het weer bij de hand wilt hebben, download dan de Weerplaza App. De bekende weer APP van Weerplaza biedt (zeer) uitgebreide weersinformatie: buien alert, buien en regenradar en het laatste weernieuws. De Weerplaza App is ontwikkeld op basis van feedback van vele gebruikers.

Blendle: artikelen uit uw favoriete kranten en tijdschriften.

blendle

Het ‘sociale’ Blendle biedt een brede selectie artikelen uit kranten en tijdschriften aan, die u tegen betaling per artikel kunt lezen. Een prijzenswaardig initiatief, dat goed aan lijkt te slaan.

Bij Blendle kunt u andere gebruikers volgen en de meest populaire artikelen van de dag bekijken. Het is altijd mogelijk om het aankoopbedrag terug te vragen als de gebruiker niet tevreden is met een artikel.De app is niet veel meer dan een jasje voor de website van Blendle, maar werkt wel goed.


Vivino: maak een foto en ontdek alles over de wijn

Vivino

Als u van wijn houdt, mag de app Vivino niet op uw smartphone ontbreken. Met Vivino kunt u een foto van het etiket van een fles wijn maken, waarna de app het etiket scant en u alle informatie over de betreffende fles laat zien.

Zo kunt u onder andere zien waar de wijn vandaan komt, van welke druif de wijn is gemaakt en welke gerechten goed bij de wijn smaken. Ook serveertips zorgen ervoor dat u de wijn altijd goed schenkt. Mocht u bier prefereren: Untappd is de Vivino voor bieren.

Shazam: herkent de muziek

Shazam

Hoort u ergens een mooi nummer, maar weet u niet wie hoe het nummer heet en wie de artiest is? Shazam helpt u snel aan deze informatie, door enkele seconden naar de muziek te luisteren en de opname vervolgens te analyseren. U krijgt er nog veel muziekinformatie bij, en de mogelijkheid de muziek direct aan te schaffen.

Naast de gratis versie, is ook de betaalde (advertentievrije) uitvoering Shazam Encore beschikbaar.

Spotify: onuitputtelijke muziekbron

Spotify

Voor tien euro per maand heeft u een Spotify Unlimited-abonnement. Het grote voordeel van zo'n abonnement is dat u gebruik kunt maken van de mobiele app, waarmee u de enorme muziekbibliotheek ongelimiteerd op uw smartphone kunt afspelen.

De app geeft u tevens toegang tot uw afspeellijsten. Aan te raden is zo'n afspeellijst offline op te slaan op uw toestel, ondanks dat het redelijk wat opslagruimte kost. Als u via 3G of 4G naar Spotify gaat luisteren, kost dat flink wat data.

Adobe Photoshop Express

Fotor

Even een foto of afbeelding bewerken? Het hoeft niet meer achter de pc met een ingewikkeld fotobewerkingsprogramma. Op uw smartphone of tablet kan het nu ook met Adobe Photeshop Express, hoewel de mogelijkheden niet heel uitgebreid zijn. Niet verwonderlijk ook, aangezien nauwkeurige bewerkingen met vingeraansturingen onhandig zijn.

Toch heeft u redelijk wat filters en bewerkingsmogelijkheden tot uw beschikken met Photoshop express. De app is niet alleen bedoeld voor bewerkingen, u hebt ook de mogelijkheid foto's te organiseren of een diashow te maken.

Keer terug naar artikelen

Het is veel leerzamer als iemand laat zien hoe het werkt.

Computerhulp, gewoon bij u thuis of op kantoor.

Maak gebruik van ons afspraakformulier, of bel op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 18:00 via 023-7516234